Franta, tara cu cele mai mari vanzari din Uniunea Europeana din 2020- Cel mai vandut Yamaha XMAX 125

Franta,tara cu cele mai mari vanzari din Uniunea Europeana din 2020

Scuterele de capacitate mica conduc clasamentul. De regulă, statisticile clasamentelor pe care le publicăm privesc, desigur, piața internă, totuși, având în vedere condițiile care au
predominat în 2020. Este interesant să ne uităm la piața europeană în care s-au înregistrat
cele mai mari vânzări.

Top 2020

2020, anul pe care toată planeta vrea să-l uite, Franța a fost țara cu cele mai multe vânzări de două roți și trei roți. Desigur, acest lucru nu este surprinzător, deoarece este în mod
tradițional una dintre cele mai mari piețe din Europa, alături de Italia și Germania.

Diferente procentuale Vanzari

Anul trecut, desigur, a existat o scădere a vânzărilor, dar nu în măsura în care au prezis analiștii, anuntandu-se o scădere de -6,7% față de datele pe care le aveam din 2019.

Statistica ne-a aratat faptul ca cele mai mari pierderi, în sensul scăderii procentelor din vânzări, s-au produs în primul și ultimul trimestru al anului 2020. Adică, când pandemia a început la începutul anului și apoi, când Europa a acceptat al doilea val din toamna.

În ceea ce privește această de-a doua perioadă, se subliniază, de asemenea, că restrictiile și anularea expozițiilor importante, din toamnă au constituit obstacole pentru oamenii care doreau să meargă la reprezentanțele și magazinele locale pentru a vedea noile modele de aproape.

În mod surprinzător, totuși, în primăvară și vară, vânzările au decurs neașteptat de bine și până în Septembrie.

Piața a revenit la un nivel surprinzător, date fiind condițiile -0,6%, pentru perioada Ianuarie – Septembrie, întotdeauna comparativ cu aceeasi perioada a anunului pecedent.

Vanzari Moto si scutere in Franta

Revenind în Franța, imaginea surprinsă de vânzările de modele cu două roți și
trei roți, reflectă preferințele și obiceiurile tradiționale ale tinerilor Francezi.
Pe scurt, iubesc scuterele mici dar luxoase și motocicletele naked. Vă reamintim
că în Franța și în special în marile centre urbane, există o problemă gravă in ceea ce priveste traficul și din acest motiv tinerii aleg deplasarea pe doua si trei roti.

Cel mai vandut Scuter

Cel mai popular model pe piața franceză pentru 2020, a fost Yamaha XMAX 125, cu 5.658 de unitati, urmat de un model similar, Honda Forza 125, cu 5.364 de vânzări.

Prima motocicletă (dupa cele doua scutere din pozitia intai si a doua) se află pe locul 3 în tabelul relevant și este Yamaha MT-07 cu 5.347 de unitati vandute, ceea ce arată că francezii nu au uitat obiceiul de a se deplasa si într-un mod oarecum mai dinamic. Nu trebuie să uităm că în Franța Super Moto a fost odată cea mai populară categorie de motociclete. Yamaha TMAX 560 pe locul patru, cu 4.977 vânzări, ceva de așteptat, deoarece
acest model este apreciat de ani de zile.

Pe cand vanzarile din Romania vor atinge nivelul Frantei ?

Service Scutere Bucuresti

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *